Bip: kosmetik, våben eller lotterisedler

Skriv en kommentar
Erhverv / Kultur / Sprog

minmobil.jpg

Når min gamle telefon bipper, og der lander en sms i indbakken, er der to muligheder. I hvert fald når man bor i Kina og har en mobiltelefon med kinesisk abonnement.

Selvfølgelig kan det være fra en af vennerne. Men mindst tre, fire, fem gange om ugen kommer der sms’er fra mere eller mindre lyssky forretninger og slige foretagender, der gerne vil sælge billige dyner, autoreservedele, veksling af valuta, få mig med i pyramidespil, have mig til at købe kosmetik, våben eller mere eller mindre mistænkelige lotterisedler.

Kinas økonomi vokser og alle markeder er i vækst. Ikke just nogen nyhed. Den sang har vi efterhånden hørt så mange gange, at det er på grænsen til det floskuløse. Men markedet for mobiltelefoner er virkelig i vækst. Og jeg mener: virkelig i vækst. Det kan godt skrives med både udråbstegn, understregning og fede typer.

Alene i de fire første måneder af 2006 kom der 23 millioner nye brugere til. I dag er der 416 millioner kinesiske mobilabonnementer, hvilket er lidt mere end de 5,4 millioner danske mobilabonnementer .

Derfor er der mange foretagsomme kinesere, der gerne vil have en bid af alle de penge, der smides efter mobiltelefonerne.

For eksempel ved at sende reklamer over mobiltelefonen. Det er ikke, som i Danmark, ulovligt. Det der med forbrugerbeskyttelse går det tit lidt langsomt med her i landet. Så har du penge og ideer kan du få, som tilfældet ofte er i Kina. Og hvad kan du få? Jo, hos China Mobile, det største mobilselskab i Kina, kan du blandt andet købe telefonnumrene til deres abonnenter, og så er det bare om at gå i gang med at spamme løs.

:: Via Cnet

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.