Onkel Bus går amok

Skriv en kommentar
Diverse / Internettet / Medier

Onkelbus2.jpg

En mand sidder i bus 68X i Hong Kong. Foran ham sidder en midaldrende herre, der taler højlydt i mobiltelefon. Den unge mand prikker ham på skulderen for lige at bede ham om at dæmpe sig lidt. Det skulle han nok have ladet være med.

Den midaldrende herre går amok og starter en oratorisk gyllespreder, der plasker ned over den stakkels unge mand de næste fem minutter.

Det hele blev filmet af en medpassager, der lagde klippet om “Onkel Bus (巴士阿叔) på nettet. Nu er det gået hen og er blevet DET som alle snakker om i Hong Kong, og det lille filmklip er blevet en af de mest sete og downloadede film i år.

Aviser og magasiner skriver artikler om episoden, Onkel Bus er blevet vist på nyhederne, hele optrinnet har allerede fået sin egen artikel på Wikipedia, nogle af Onkel Bus’ bandeord er blevet til et rap-remix, du kan købe Onkel Bus t-shirts og så videre.

Klippet har fået engelske undertekster så ikke-kantonesisk talende også kan følge med. Men møgfaldet er ret heftigt, så sidder du på samme arbejdsplads som Prinsesse Alexandra eller andre kantonesiske personer, prinser eller prinsesser, bør du nok lige skrue lidt ned for lyden.

:: Via Travellers’ Tale og Cnet. EastSouthWestNorth har en god samling af links til avisartikler, videoer, musik, t-shirts og så videre om Onkel Bus.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.