Host og hark: Blå himmel under OL i Beijing

Skriv en kommentar
Erhverv / Miljø / OL 2008 Beijing

cykel i beijing.jpg HOOOOOST… hark… Der er brug for gode lunger, hvis man skal være i Beijing i længere tid. Solen skinner som en svejseflamme og de varme temperaturer får forureningen til at kradser godt i halsen.

Det lyder måske ikke som det helt perfekte sted at holde et mindre idrætsstævne som OL. Men har du allerede købt billet og løbesko, frygt ikke, thi myndhighederne har en plan.

En af de værste forurenere er bilen, der står for 30 procent af al luftforurening i Beijing, som man kan læse i mandagens papirudgave af South China Morning Post (kræver abbonnement).

Trafikken i Beijing er massiv og forfærdelig langsom. Køer og propper fylder vejene, og tålmodighed er lige så vigtig for en bilist som benzin i tanken. Beijing har 2,6 millioner biler og hver dag kører der 1.000 (jep, ikke en slåfejl, der står et tusind) flere biler ud på vejene.

Så hvad gør man for at mindske forureningen, når OL i 2008 kommer til Beijing?

Man overvejer at sende offentligt ansatte Beijinger’e på betalt ferie under OL. Så er der ikke så mange folk, der bevæger sig rundt på vejene, i busserne og i metroen.

Der bliver særlige vognbaner for OL-deltagere og turister.

En af de største forurenere i Beijing, stålværket Shougang Group 中国首钢集团 er blevet flyttet. Og man overvejer at lukke alle fabrikker og byggepladser, der forurener og støver, under legene.

Myndighederne vil også gerne have bedre kontrol over forureningen fra restauranter. For eksempel overvejer man, at få restauranterne til at installere nye ventilationssystemer.

Flere benzinstationer vil blive lukket for at mindske giftige dampe.

Og skulle det nu regne, jow, Beijings Metereologisk Bureau (北京市气象局) arbejder på at få kontrol over vejret, blandt andet med en metode til at sprænge regnskyer i stumper & stykker.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.