Det støjer fra banegården

Skriv en kommentar
Internettet / Medier / Sprog

toghjul1.jpg

Hvad snakker de egentlig om ovre i Kina? Både stort og småt. Her er en mindre tekst, oversat fra kinesisk.

Indlægget er fra Shanghai Online. Det kan læses her (på kinesisk).

“Frøken Pan: Før nytår flyttede jeg ind i Wanli Yazhu, der ligger på Fupinggade, ved siden af Shanghai Vestbanegård. Fra vores altan kan vi se togene, som de kommer og går. Men fra den 26. februar i år, begyndte det hver aften at støje fra banegården omkring klokken ni. Det er denne vedvarende “dang-dang”-støj der kommer, når togene kører forbi. Det fortsætter i flere timer, og det nytter ikke noget at lukke vinduerne, da larmen er for høj. Selvom vi har termoruder, er larmen stadig så høj, at jeg får hovedpine. Ikke før midt på natten omkring klokken 11, efter at støjen har fortsat i mere end tre timer, standser det”.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.