En amerikansk journalist om dækningen af Kina

Skriv en kommentar
Journalistik / Medier

Shanghai Journal har et interview med Peter Hessler, der blandt andet er forfatter og The New Yorkers korrespondent i Kina.

I interviewet kommer han ind på, at analytikere altid skyder skylden på Kinas Kommunistparti. Også når problemet egentlig skyldes dybere kulturelle og sociale årsager. Samtidig er der en tendens til at politisere alt, der har med Kina at gøre.

Peter Hessler siger videre, at de amerikanske journalister generelt fremstiller Kina som et mere skummelt land, end det egentlig er. Det er ikke på grund af propaganda eller fordomme, men derimod skyldes det journalistisk traditioner. En god journalist, fortsætter han, skal afsløre uretfærdigheder, men det er svært at gøre for en udenlandsk journalist. Læserne derhjemme ved ikke nok om Kina, og kan ikke sætte det ind i en kontekst. Læserne skal have en bedre forståelse for dagliglivet i Kina.

:: Via Imagethief

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.