Hungry Planet: Det spiser en kinesisk familie på en uge

kommentarer
Dagligvarer / Hverdag / Kultur / Nye bøger

I bogen Hungry Planet giver fotografen Peter Menzel et indblik i, hvad alverdens familier spiser i løbet af en uge. Der er billeder af 30 familier fra 24 lande, der alle viser deres ugentlige madforbrug frem.

Det er familien Dong fra Beijing, der har fået lov til at repræsentere Kina. De bruger 1.233,76 yuan om ugen på mad. Det er cirka 900 kroner. Deres favoritmad er grisekød i strimler med sur-sød sauce. Nammenam.

Det er dog ikke nogen gennemsnitlig kinesisk familie. I det hele taget er det altid svært at tale om, hvad en gennemsnitlig familie er i Kina, men familien Dong ligger i hvert fald i den mere velhavende ende.

Det kan man blandt andet se på, at de køber flutes. Der kommer flere og flere bagerier i de store og velhavende kystbyer, og man kan også købe brød i disse byers større supermarkeder som Carrefour. Men man skal ikke langt ud på landet, før det er umuligt at købe flutes og den slags vestligt brød. Og det er bestemt heller ikke noget, der er en fast del af et typisk måltid i Kina.

Billede fra bogen

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

2 Kommentarer

  1. Vil blot lige fortælle, at man på udstillingen “Hungry planet – mellem køkken og klode”, som vises i Rundetaarn frem til 27. marts, kan opleve samtlige Menzels familieportrætter fra bogen Hungry Planet.

    Der er to portrætter fra Kina – ud over Dong-familien er det Cui-familien, som bor langt mere landligt og lever markant mindre “moderne” – med en diæt som stort set er uden produkter fraa det internatioanle fødevaremarked.

    Se mere om udstillingen på http://www.hungryplanet.dk.

  2. Pingback: Udstilling: Sultne kinesere i Rundetaarn /  KINABLOG.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.