Ingen grund til at grine: Wahaha og Danone ryger uklar

kommentarer
Dagligvarer / Erhverv

WahahaHvis du har været i Kina, har du højst sandsynligt også drukket en flaske vand fra Wahaha (娃哈哈), der er Kinas største producent af drikkevarer. Wahaha blev stiftet af Zong Qinghou (宗慶後) i 1987, og det er også ham, der har fundet på virksomhedens navn, der er en fonetisk oversættelse af et grin. Haha. Som man ville sige på dansk.

Men lige nu griner Zong Qinghou ikke særligt meget. Han er nemlig raget uklar med Wahahas franske samarbejdspartner Danone (达能: Daneng), skriver blandt andre New York Times.

Balladen begyndte i 2006, hvor Danone beskyldte Zong Qinghou for at oprette en række hemmelige selskaber, der sugede penge ud af det fælles selskab og endda også lå i direkte konkurrence med deres egne produkter.

Danone lægger derfor sag an mod Zong Qinghou. Der et par dage efter trækker sig rasende tilbage som bestyrelsesformand for Wahaha.

Men Danone står svagt i ledelsen af Wahaha, og alt tyder på at Zong Qinghou stadig har solid indflydelse i sit tidligere firma. Forleden holdt han en pressekonference sammen med 13 af Wahahas topledere, der truer med at gå, hvis ikke Danone siger undskyld og lader Zong Qinghou gøre som han lyster.

:: En beskrivelse af Wahaha fra China Business Review (engelsk)

:: Fyldig artikel om Wahaha fra Wikipedia (engelsk)

:: Artikel fra Sina (kinesisk)

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

3 Kommentarer

  1. Pingback: Mælkeskandalen i Kina: Vinder køber taber | KINABLOG.dk

  2. Pingback: Censur på internettet: Skype aflyttes i Kina | KINABLOG.dk

  3. Pingback: KINABLOG.dk » Sur forretning: Danone og Wahaha går hver til sit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.