Stereotype billeder af Kina: få dog noget andet underlægningsmusik

Skriv en kommentar
Diverse / Journalistik / Kultur / Medier

Ja, så stopper vi. Nu. Lige nu. Hver gang (uden undtagelser overhovedet, nemlig) der er et indslag om Kina i dansk tv eller radio, hører man en guqin (古琴) klimte i baggrunden, noget hylende Beijing-opera eller en nervøst pibende yehu (椰胡).

Det svarer til, at udlandet bruger en lur, hver gang de viser et indslag om Danmark. Eller at vi bruger Country & Western som underlægningsmusik, når der er et indslag fra USA, en harmonika når der er nyheder fra det franske, kastagnetter når vi skal se noget om Spanien og så videre. Det er jo latterligt.

Lad os nu begynde at se på Kina, på samme måde som vi ser på USA, Tyskland, Sydafrika, Sverige og alle andre lande. Lad os komme væk fra den stereotype dækning af Kina, hvor alting er omvendt, mærkeligt og eksotisk, og hvor alle stadig har Maos Lille Røde i lommen og hundekød med i madpakken.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.