Kinesisk kunst: Kloning af Anders, Mickey, Beavis & Butthead

Skriv en kommentar
Billeder / Kultur

Régine Debatty fra altid læsværdige We-make-money-not-art er lige for tiden i Beijing, hvor hun har været forbi 798, som jeg har ymtet lidt om tidligere.

Men hun har også besøgt den nedlagte Chaoyang Alkoholfabrik (渠朝酿酒厂: Chaoyang niangjiuchang), som jeg må indrømme, at jeg ikke kendte. Det er en nedlagt fabrik, der i samme stil som 798 fungerer som et slags kunstnerkollektiv med en mangfoldighed af gallerier.

Det ser absolut ud til at være et besøg værd. Der skulle dog stadig være et stykke vej, før de når op på samme niveau som 798.

På alkoholfabrikken har hun blandt andet besøgt galleriet Arario Beijing. Her er der lige nu og indtil den 12. september en udstilling med den kinesiske kunstner Peng Lei (彭磊), der har to lumre og småliderlige karakterer som hovedpersoner i sine oliemalerier. De er en slags kloning mellem makkerparrene Anders And & Mickey Mouse, der smelter sammen med Beavis & Butthead.

Peng Lei er også forsanger i musikgruppen Xin Kuzi (新裤子), som betyder Nye Bukser (se en noget Star Wars inspireret musikvideo her), han udgiver bøger for at slå tiden ihjel, laver videoer med de to usympatiske kloner og har en butik med gammelt metallegetøj.

:: Billeder fra Chaoyang

:: Flere billeder fra Chaoyang

:: Arario Beijing (på engelsk)

:: Arario Beijing (på kinesisk)

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.