Censur i Kina: Internetpoliti på overarbejde

kommentar 1
Internettet / Journalistik / Medier

Noget tyder på, at det kinesiske internetpoliti (网警: wangjing) har smøget ærmerne op og er taget på overarbejde her forud for den 17. partikongres (中国共产党全国代表大会: Zhongguo Gongchandang Quanguo Daibiao Dahui eller blot 十七大: Shiqi Da), der løber af stablen den 15. november.

Før i tiden lukkede politiet “kun” den enkelte side, som de fandt porno (淫秽: yinhui) eller reaktionært (反动: fandong) materiale på. Nu går der ifølge Danwei rygter om, at de er begyndt at lukke hele datacentre ned. Altså, hvis din hjemmeside bor på den samme server ved siden af en side, som politiet vil lukke, så er det synd for dig, for nu lukker de hele serveren ned. Sluk. Væk.

Man regner i øvrigt med, at der er cirka 30.000 internetbetjente i Kina. Men det er umuligt at sige præcist, for det er ikke just et tal, som partistaten har lyst til at prale med.

Tallet 30.000 er derfor et skøn, men er det tal, der oftest bliver brugt i medierne (for eksempel her og her).

Det dukkede første gang op på en amerikanske kongreshøring i 2002. Hvordan man har sjusset sig frem til 30.000 står dog hen i det uvisse.

:: Via Danwei

:: Kinas Kommunistparti

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

1 Kommentar

  1. Pingback: Censur på internettet: Hvor mange net-betjente er der i Kina | KINABLOG.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.