De kendte og ukendte: Biografier over kinesiske politikere

Skriv en kommentar
Diverse / Erhverv / Medier / Politik

he.yong.jpgHvem er det nu lige, at He Yong (何勇) er?

Det er jo for nemt, tænker den vakse læser. Alle ved da, at han er født i 1940 i Hebei, har været medlem af Kommunistpartiet siden 1958, at han dimitterede fra Tianjin Universitets ingeniørhøjskoles afdeling for præcisions- og måleinstrumenter, og at han er medlem af Kinas Kommunistpartis Centralkomite (中国共产党中央委员会: Zhongguo Gongchandang Zhongyang Weiyuanhui). Almen viden. Jojo.

Skulle der nu sidde en enkelt blandt læserne, der ikke er helt så langt fremme i (mao)skoene, så kan jeg anbefale Chinavitae, der har biografiske data på mere end 3.000 kinesiske ledere fra blandt andet partiet, regeringen, militæret, medierne og forretningslivet. Blandt andre også He Yong.

Biografierne er ret kønsløse objektive, de er ikke særligt lange eller udbyggede, men der er til gengæld mange af dem. Et sted som Answers.com er mere udbyggede, men har til gengæld ikke nær så mange. Kender du til et lignende site på kinesisk, hører jeg gerne fra dig.

Det er Wen Wei Publishing fra Hong Kong, der står bag Chinavitae. Jeg har ikke hørt om selskabet før. Biografierne i Chinavitae virker ganske troværdige, men husk lige – som altid – kildekritikken.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.