Med DSB til Kina: Afgang aflyst på grund af sludder

Skriv en kommentar
Humor / Medier / Sprog

De Danske Statsbaner nøjes ikke med at sælge stærkt forsinkede togture til de hårdt plagede pendlere. DSB har også et rejsebureau, der sælger rejser til Kina.

Det viser sig, at etaten ved lige så meget om Kina, som de ved om togdrift på en varm sommerdag/efterårsdag med blade på skinnerne/vinterdag med snevejr/dage med fugle på skinnerne/indsæt selv undskyldning: ________.

I deres katalog gør de blandt andet reklame for Nanjing. Her står der for eksempel, at man skal se “Dr. Yatsens” mausoleum.

Mandens fulde navn er Sun Yatsen, eller 孙中山 (Sun Zhongshan) hvis det skal være helt rigtigt. Hvad DSB åbenbart ikke ved er, at familienavnet kommer først i Kina. Derefter kommer det personlige navn.

Derfor svarer det til at skrive Dr. Børge, statsminister Anders eller dronning Margrethe professor Svend. Hvilket nok ikke har været hensigten.

DSB mener også, at man skal se “Qinhuai-kvarteret” i Nanjing. Javel, ja.

Det svarer nogenlunde til en kineser, der skriver, at man skal besøge Fyn-kvarteret eller Århus-kvarteret.

Qinhuai (秦淮区) er et distrikt, der er en politisk og administrativ enhed. I det her tilfælde hører det under Nanjing, hvor der i øvrigt bor mere end seks millioner mennesker. Altså flere indbyggere end i hele Danmark. Alene i Qinhuai bor der cirka 250.000 mennesker.

DSB synes også, at man skal tage til “De Purpur Bjerge”. Der er nu kun et enkelt bjerg, der i øvrigt hedder Zijin Shan (紫金山) på kinesisk.

Detaljer, rigtigt nok, vissevasse, men det kan man så tænke over næste gang, man kører til Himmelbjergene.

Gå selv på opdagelse i DSB’s katalog. Og køb så rejsen hos nogen der ved, hvad de taler om.

:: PR foto fra DSB

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.