Aktivist i husarrest: Film om det næsepillende hemmelige politi

kommentarer
Hverdag / Internettet / Kultur / Medier / Politik

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=4q_rcsoWFRk]

Betjenten fra det hemmelige politi sidder og piller sig i næsen. Graver godt og grundigt rundt deroppe. Uden at vide, at han bliver filmet.

Den kinesiske miljøforkæmper og AIDS-aktivist Hu Jia (胡佳) har lavet en film om det hemmelige politi, der overvågede ham, mens han var i husarrest fra juli 2006 til marts 2007.

Betjentene anede ikke, at Hu Jia filmede dem fra vinduet i sin lejlighed, mens de lå udenfor og sov til middag, spiste, snorkede, harkede, spillede kort eller chikanerede hans kone og barn, når de gik udenfor.

Filmen er morsom. Fuld af humor. Og giver et aldeles usympatisk indtryk af betjentene.

Hu Jia’s kone har en blog her, og hans egen er her. Begge er på kinesisk, men du kan også læse et interview med ham på Radio Free Asia.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

2 Kommentarer

  1. Pingback: Politiet i Beijing arresterer aktivist | KINABLOG.dk

  2. Morten Christiansen siger

    Kan desvaerre ikke se det naevnte wedsted da jeg desvaerre er her i det forbudte land forhaabentligt ikke saa lang tid mere. Det er sidste gang jeg saetter mine ben her, DAISHAN oen, det er simpelthen for meget at vaere her, hvor meget er forbudt ogsaa her paa nettet.

    Nu maa vi se om dette svar kommer igennem.

    MVH

    Morten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.