Lønninger i Kina: Hvad en kinesisk fabriksarbejder burde få i løn

kommentarer
Erhverv / Politik

RMB100&1.jpg

Hvorfor skal den kinesiske arbejders månedsløn være så lav, spørger bloggeren Xueyong, der har forsøgt at regne sig frem til, hvad der ville være en anstændig månedsløn for en kinesisk arbejder.

For at besvare spørgsmålet bruger Xueyong tal fra FN, der viser, at den gennemsnitlige kinesiske arbejder producerer for cirka 66.000 kroner om året. Den amerikanske arbejder er, ikke overraskende, mere produktiv og laver for 550.000 kroner om året.

Hvis 39 procent af beløbet skulle gå til lønninger, burde den kinesiske arbejder få udbetalt cirka 2.200 kroner om måneden. Det gør han ikke. En arbejder får cirka 1.200 kroner i månedsløn. Hvis han vel at mærke bor i byen. Er han så uheldig at bå på landet, er lønnen kun cirka 420 kroner om måneden.

:: Via Globalvoicesonline

:: Foto fra Wikipedia

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

3 Kommentarer

  1. Peter siger

    Jeg kunne også godt tænke mig at vide hvor de 39% kommer fra? Også hvad fx. en “white collar” tjener i kina?

    -Peter

  2. kinablog siger

    39 procent af det, som en amerikansk arbejder producerer om året, går til hans lønninger, ifølge bloggeren, der bruger data fra FN.

    Kim

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.