Partikongres i Kina: Den euforiske nation

Skriv en kommentar
Humor / Politik

happy_chinese_commies.jpg

Hele Kina er euforiske over præsident Hu Jintaos tale ved den 17. partikongres. Det er næsten som juleaften, hvor stort set samtlige 1,3 milliarder kinesere har haft sommerfugle i maven over, hvad Hu Jintao ville sige i sin tale. Officielt, i hvert fald.

Billedkollagen kommer fra The Opposite End of China, der har lavet den med billeder fra Renminwang.

Men bare rolig – nej, kineserne selv er heller ikke så naive, at de tror på billederne. Efter flere årtiers propaganda har de fleste kinesere fået en veludviklet sans for den slags lettere arrangerede nyhedsformidling.

Så mens resten af landet officielt lå badet i eufori under Hu Jintaos to en halv timer lange tale, var der enkelte begejstrede paritmedlemmer, der blev så overrumplede over den stærke tale, at de måtte meditere hårdt over indholdet – som det ses på billedet nedenunder.

huaguofeng.jpg

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.