Hård justits i Kina: Kan politiet skyde tyve?

Skriv en kommentar
Billeder / Hverdag / Internettet / Kinesisk propaganda / Politik

200706240049080f24c.jpg

Fotografiet er ifølge billedteksten taget af en mand i Hengyang. Han kom forbi en offentlig bygning, hvor det røde banner var sat op på. På banneret står der, at “Tyve og røvere der modsætter sig anholdelse bliver skudt på stedet” (“两抢”拒捕,当场击毙).

Det er hård kost. Selv i Kina. Og indtil videre har billedet da også resulteret i blandt andet denne diskussion med intet mindre end 3.522 indlæg, hvor ingen er helt enige i, om budskabet er i orden eller ej.

Nogle af kommentarerne er ret kradse. Man skal ikke have ondt af tyvene, for de er ikke værdige til at modtage medlidenhed. Dermod burde de stikkes ihjel med en kniv eller have skåret armen af, som en af de mere hårdtslående kommentarer lyder.

En anden går på, at man skal glemme alt om at arrestere det menneskelige affald, der bringer ulykke over almindelige mennesker, for skulle man så vente på, at de igen slår til, for blot at kunne arrestere dem igen? Nej, de skal henrettes på stedet, mener skribenten.

Billederne er også blevet diskuteret på Sina, hvor flere forarget spørger, om det overhovedet vil være lovligt for politiet at gøre det. For ikke at tale om, om det overhovedet er menneskeligt.

Sloganet på banneret har i det hele taget fået en del opmærksomhed i det kinesiske hjørne af internettet.

Går man ud på Baidu, der er kinesernes foretrukne søgemaskine, får man hele 22.600 hits, hvis man søger på “两抢”拒捕,当场击 毙”.

En tilsvarende søgning på Google giver 13.500 hits.

:: Via China Digital Times

:: Har du i øvrigt en ide til en bedre oversættelse af 两抢, hører jeg gerne fra dig

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.