Ny undersøgelse: USA har dårligere image end Kina

Skriv en kommentar
Kultur / Politik

smiley_200x200.shkl.jpgKina har et bedre image end USA. Det er den korte konklusion i den årlige undersøgelse Global Attitudes Project fra amerikanske PEW Research Center.

Centret har taget pulsen på, hvad verdens befolkning synes om Kina. Generelt kan man sige, at det især er Afrika og de asiatiske lande, der er venligt stemte over for Kina. Undtagelsen er selvfølgelig ærkerivalen Japan, hvor hele 67 procent af befolkningen har et negativt syn på Kina.

Noget kunne også tyde på, at det går godt for den kinesiske politik i Afrika. I Mali og Elfenbenskysten er det kun syv procent der er negativt stemte over for Kina.

Situationen er en lidt anden i Europa. Det land, der er mest positive over for kineserne, er Storbrittanien, med 49 procent. De absolut mest negative er italienerne, hvor 61 procent vender mundvigene nedad, når talen falder på Kina.

Jeg kan forstå, hvorfor japanerne ser negativt på Kina. De to lande har en mildest talt kompliceret historie med hinanden. Men hvorfor italierne i den grad er negativt stemte over for Kina, aner jeg simpelthen ikke.

Et andet interessant land er USA, der de seneste år nærmest er flydt over af anti-kinesiske holdninger og beskyldninger om farlige kinesiske varer, Kinas kunstige valutakurs og tabet af amerikanske arbejdspladser. Alligevel er det “kun” 39 procent af amerikanerne, der har et negativt syn på Kina.

Centret peger dog på, at bekymringer over Kinas økonomiske og militære magt er begyndt at kunne aflæses i tallene fra hele verden. Kineserne er ikke helt så populære, som de har været, og populariteten er generelt faldet år for år.

:: Centret har en illustration på deres side, der giver et godt overblik over de forskellige lande

:: Foto fra Wikipedia

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.