På gaden i Shanghai: Protester mod ny jernbane

Skriv en kommentar
Hverdag / Internettet / Medier / Politik

U2397P1T1D14729363F21DT20080113111734.jpg

Ingen vil bo ved siden af en jernbane. Heller ikke i Kina. Men bystyret i Shanghai har planer om at udvide byens Maglev-jernbane. Det er det magnetiske højhastighedstog, der med 431 kilometer i timen skyder passagerer fra byen og ud til lufthavnen. Jernbanen skal forlænges med 30 kilometer, og den kommer til at skære sig gennem Pingyang, der er et distrikt i det sydlige Shanghai.

Men de lokale beboere er alt andet end tilfredse. En jernbane i baghaven er ikke noget, der får huspriserne til at stige. Og mange af beboerne har investeret i huse og lejligheder, for også at kunne få en god økonomisk gevinst om nogle år. Derfor har der de senere dage været demonstrationer i Shanghai, hvor flere tusinder har gået gaden.

Også her spiller internettet en hovedrolle. Nyheden har bredt sig på nettet, hvor den bliver diskuteret, og internettet er blevet brugt til at koordinere demonstrationerne.

Der er flere videoer af demonstrationerne. For eksempel her, her og her.

Byens udenlandske journalister har ikke altid været velkomne til at dække sagen, og Foreign Correspondents Club (FCC) i Shanghai har rapporteret om flere medlemmer, der har været holdt tilbage af myndhighederne. Den kinesiske regering har ellers tidligere lovet, at udenlandske reportere op til OL i august ville være i stand til at bevæge sig frit i Kina. FCC i Beijing har oplevet lignende sager.

Shanghaiist har fulgt protesterne siden begyndelsen og har skrevet flere artikler om sagen. China Digital Times har også en god dækning af demonstrationerne.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.