Sagen om Wei Wenhua: Wentao slår i bordet

kommentar 1
Internettet / Medier / Politik
[youtube:http://youtube.com/watch?v=ilNGUbYuCc0]

I det sydlige Kina er Phoenix TV (鳳凰衛) en af de mest populære tv-stationer. Et af stationens mest sete programmer hedder ’Wentao slår i bordet’ (文涛拍案: Wen Tao paian), hvor journalisten Wen Tao dykker ned i et eller flere emner.

Den 12. januar valgte han at bruge hele sit program på sagen om Wei Wenhua. Han begynder med at gå hele problemet med lossepladsen igennem, som var det, der førte til demonstrationerne og sammenstødet med cheng guans’ene. Wei Wenhuas niece så ham blive tævet til døde, og hun fortæller sin øjenvidneberetning i programmet.

Udsendelsen er holdt i en sober og nogenlunde afdæmpet tone. En af udsendelsen gode pointer er, at den 41-årige direktør, Wei Wenhua, selv var medlem af Kinas Kommunistparti. Der er altså ikke tale om overgreb på en aktivist, men derimod rå og tilfældig magtanvendelse på en af parties egne, gode støtter.

Der er klip her på Youtube, og hele programmet kan ses her på Tudou.

Jeg har downloaded en kopi af udsendelsen, hvis nu censurmaskinen – mod al forventning – skulle rulle hen over sagen om Wei Wenhua.

:: Phoenix TV på Wikipedia

:: Via Times Blog

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

1 Kommentar

  1. Pingback: Flere sager om politivold i Kina: Morder bliver helt | KINABLOG.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.