Nyt operahus i Beijing: Verdens største mus fra Apple

Skriv en kommentar
Humor / Kultur

Beijing har fået et nyt operahus. Eller rettere – en ny operamus.

Operahuset, der blev indviet 22. december 2007, er på 200.000 kvadratmeter og der er plads til 6.500 tilskuere. Det er noget større end sin søster i København. Til sammenligning er Operaen på 21.000 kvadratmeter, som giver plads til 1.700 tilskuere.

Officielt hedder operaen 国家大剧院. Det kan oversættes til Nationaloperaen. Nogle har kaldt huset for en nytænkende og arkitektonisk perle. Men ligesom i København, var det heller ikke alle i Beijing, der var begejstrede for den nye arkitektur, og modstanderne har hurtigt fundet på en god mængde øgenavne.

For eksempel Æggeskallen, Andeægget, Nationalægget eller Gigantægget.

Det er ikke helt korrekt. Kinablog.dk kan nu afsløre, at der faktisk er tale om en Operamus.

Operamusen er tegnet af den franske arkitekt Paul Andreu. Og mon ikke han bruger Apple computere på sin tegnestue. Man kan næsten se ham sidde og tænke, da han kigger ned og opdager musen på sit skrivebord: “Hva faen… Hør, hvis jeg nu forstørrer den her 11 milliarder gange…”.

Beijing opera mouse apple.jpeg

Apple opera mouse.jpg

320px-National_Grand_Theatre.jpg

:: Billederne forestiller verdens største mus det nye operahus i Beijing og en mus fra Apple. Find selv ud af, hvad der er hvad.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.