Uden om censuren: Sådan kan du se BBC i Kina

Skriv en kommentar
Internettet / Medier / Politik

keyboard.jpg Pssttt… Prøv lige at se her. Og lad være med at fortælle det til SARFT og MII. Det er nemlig deres skyld, at du ikke kan gå ind på BBC’s hjemmeside, når du sidder ved en computer i Kina. Så lad være med at sige det videre.

Men hvis du skriver newsvote.bbc.co.uk i din browser kan du smyge dig udenom The Great Firewall of China og komme ind på BBC’s hjemmeside.

Der er ingen problemer med at gå ind på New York Times, CNN, ABC, Guardian, Times eller de fleste andre vestlige aviser og medier. Men adgangen til BBC har været blokeret i årevis.

Det er ikke fordi de er mere kritiske end de andre. Det tror jeg ikke. Derimod har BBC en kinesisk nyhedsportal med artikler og nyheder på kinesisk.

Der er ingen af de andre sider, der har kinesisk indhold, og derfor er det ikke interessant for partistaten og censorerne i SARFT og MII at blokere adgangen til dem. Artiklerne er jo skrevet på engelsk, og det kan de fleste kinesere ikke læsere. Eller også gider de ikke. Akkurat ligesom de mest besøgte sider i Danmark er, netop, danske. Faktisk er det kun seks procent af de kinesiske hjemmesider, der har links til sider udenfor Kina.

:: Det gode tip kommer fra Sinobyte

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.