Internet i Kina: Let at slippe gennem censuren, men…

Skriv en kommentar
Internettet / Medier / OL 2008 Beijing / Politik

keyboard.jpgJames Fallows, der er en af det amerikanske magasin The Atlantic’s faste skribenter, har skrevet en artikel om censuren på internettet i Kina.

Det seneste stykke tid har han boet og rejst i Kina. Jeg har ikke altid været begejstret for hans artikler, der nogle gange lugter af “Hvid mand kommer til mærkelige Kina og ser underlige kinesere”. Men denne artikel er ganske udmærket. Her er, hvad han lægger ud med i indledningen:

“… China’s Internet seems surprisingly free and uncontrolled. Can they search for information about “Tibet independence” or “Tiananmen shooting” or other terms they have heard are taboo? Probably—and they’ll be able to click right through to the controversial sites. Even if they enter the Chinese-language term for “democracy in China,” they’ll probably get results. What about Wikipedia, famously off-limits to users in China? They will probably be able to reach it. Naturally the visitors will wonder: What’s all this I’ve heard about the “Great Firewall” and China’s tight limits on the Internet?”

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.