Efter tre måneder: Kinesisk aktivist kommer for retten i næste uge

Skriv en kommentar
Internettet / Medier / OL 2008 Beijing

1195-hujia.jpg_200x255.shkl.jpeg Hu Jia er blevet anklaget for omvæltning af staten. Den kinesiske aktivist har siddet i fængsel siden den 27. december, hvor civilklædte betjente brød ind i hans lejlighed og arresterede ham, mens han sad og arbejde på sin computer. Det har jeg skrevet om flere gange tidligere her på bloggen og i Berlingske Tidende.

Den 34-årige miljøforkæmper og AIDS-aktivist skal for retten i Beijing tirsdag morgen. Det fik hans advokat at vide i denne uge, da han modtog den officielle sigtelse sammen med andre dokumenter i sagen. Ifølge nyhedsbureauet AFP vil anklagerens materiale blandt andet bygge på artikler, som Hu Jia har publiceret på udenlandske hjemmesider, samt på interviews han har givet til udenlandske journalister.

Hans hustru Zeng Jinyan har siden december siddet i husarrest sammen med parrets måneder gamle baby, og hun er indkaldt som forsvarets vidne i sagen.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.