Internettet i Kina: Youtube er tilbage igen

Skriv en kommentar
Internettet / Journalistik / Medier / OL 2008 Beijing / Politik

keyboard.jpg “Good news, everyone,” som Hubert J. Farnsworth siger. Youtube er tilbage i Kina. Sådan da.

Det kommer lidt an på, hvad du vil se på videoportalen. Har du for eksempel lyst til at se Wen Jiabaos pressekonference fra sidste uge, hvor en håndrystende og usammenhængende premierminister taler om Tibet og den skrantende kinesiske økonomi, bliver du mødt af en blank skærm. Eller forbindelsen bliver afbrudt. Hvad mon der sker, hvis du søger på noget med Tibet? Gæt selv.

Til gengæld har censuren åbnet for hullet til BBC, så man nu kan gå ind på deres hjemmeside og læse nyheder. BBC har været blokeret i hvert fald i fem år, så det er lidt mystisk, at de åbner for den nu. Det vil sige, helt åben er den ikke, for deres kinesiske nyhedssite er stadig blokeret.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.