Nationalisme i Kina: Boykot Frankrig

Skriv en kommentar
Internettet / Medier / Nationalisme / OL 2008 Beijing / Politik

4305019-1836322.jpg

For tre uger siden var de kinesiske nationalister sure på USA. Nu er de så sure på Frankrig. Om tre uger er det måske et andet land. Her er en kort opsummering over nogle af de utallige nationalistiske udbrud mod Frankrig.

Udenrigsministeriets talsmand Jiang Yu (姜瑜) sagde på en pressekonference den 15. april:

»Flere kinesere har frit udtrykt deres holdninger og følelser. Alt dette er ikke tilfældigt, og fra fransk side bør man reflektere og tænke over det«.

Den franske supermarkedskæde Carrefour (deres kinesiske hjemmeside) skal boykottes. Der er oprettet en anti-carrefour hjemmeside fordi:

De kinesiske netizens er vrede over det den franske regering og det franske folk gjorde under den olympiske fakkels tur gennem Paris. Blandt andet fordi lokale tv-stationer opfordrede til protester. Fordi faklen blev slukket fire gange af tibetanske seperatister. Fordi franske politimænd ikke gjorde noget for at beskytte faklen. Fordi grupper af franskmænd råbte skældsord mod kinesere. På grund af den franske presses dækning af faklen.

Siden opfordrer også til at boykotte Carrefours ejer, LV, der »har støttet tibetansk uafhængighed«.

Kommentar og underskriftsindsamling fra Tianya:

»Det franske folk og den franske regering ignorerede den olympiske fakkels ånd, og ignorerede det kinesiske folks følelser.«

»Vi opfordrer dig til ikke at tage til Carrefour igen, men tage til andre supermarkeder… Kina skal ikke forhånes.«

Ifølge en artikel fra Beijing Avis (新京报) er internetbutikker og hjemmesider er begyndt at sælge anti-Tibet-uafhængigheds t-shirts.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.