Bevæbnede løbehjul: Kinesisk politi får Segways

kommentarer
Humor / Politik / Sikkerhedspolitik

Politi i kina får segway.jpg

Det bevæbnede politi (武警) i Jinan, der er hovedstaden i Shandong, har lige holdt en anti-terror øvelse med navnet “泰山2008”. Navnet kommer efter Tai Shan, der et af de fem hellige bjerge i Daoismen.

Under øvelsen kunne man se betjentene bruge deres seneste nye våben – en Segway. De siger selv, at den er god til patruljer, fordi den er hurtig og nem at manøvrere, og at man kan dække et stort areal hurtigt.

Der står ikke noget i artiklen om, hvor mange de har købt, om politiet i andre provinser har fået samme ide eller hvilke erfaringer politiet har med at bruge det højteknologiske løbehjul.

Politiet i Jinan er ikke de første til at bruge Segways. Flere steder i USA ruller ordensmagten allerede rundt på Segways, og firmaet har en hel side dedikeret til “police and governments”. Ifølge Segway har de i alt 750 politi- og sikkerhedsstyrker som kunder over hele verden.

Det kan godt være, at det er en god ide. Men det ser eddermame dumt ud.

武警 skal i øvrigt ikke forveksles med anti-terrorkorpset, der hedder 防暴.

:: Huanqio Shibao har en længere artikel om sagen (på kinesisk), hvor billedet også kommer fra.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

2 Kommentarer

  1. Amen altså… Jow jow ideen er da ok, hvis vi snakker ordenspolitiet der patruljerer og således slipper for at gå så meget, meeen… derfra og så til at køre uden hænder med submachineguns…. Suk da. Og enig i at det ser ud ad l…. til 😉

    Der er en grund til at Kineserne stjæler de gode ideer fra andre og ikke selv forsøger sig (som på det billede).

  2. Pingback: Kopi: Kinesisk “Segway” med fire hjul /  KINABLOG.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.