Ugens fem klik fra Kina: Sure sokker, fyrværkeri, gademad, OL og Apple

Skriv en kommentar
Ugens Fem Klik

niaochaofireworkstop_400x280.shkl.jpg

:: Foreign Policy har en artikel af John Hoberman, der er professor i germanske sprog på University of Austin i Texas. Titlen er “Think Again” (kræver abonnement). I teksten argumenterer han blandt andet for, at OL er en politisk begivenhed, og at legene ikke skal promovere menneskerettigheder.

:: Beijing får nu Kinas første Apple Store. Den åbner på lørdag i det nybyggede Sanlitun Village.

:: Planerne for åbningsceremonien ved OL er en statshemmelighed, og det kan derfor koste op til syv års fængsel, hvis for eksempel en af de 10.000 medvirkende taler over sig. Men en ting er, at de står inde på stadionen og øver sig. Derimod er det lidt sværere at skjule en test af fyrværkeri. Selve showet er tilrettelagt af Zhang Yimou.

:: Telegraphs korrespondent i Kina, Richard Spencer, langer ud efter kommentatoren Liu Shinan fra China Daily og hans sure sokker. Liu Shinan er en af de kinesere, der ruller sig sammen i fosterstilling, hver gang nogen fra vesten kritiserer Kina. I stedet for en logisk og rationel argumentation lyder standardargumentet, at hele verden ikke forstår Kina, og hvis i dog bare gjorde en indsats for at forstå os.

:: Her er to korte videoer om kinesisk gademad. Den første er en gennemgang af gadens lækkerier, den anden handler mere om fedmebølgen og Kinas overvægtige problmer.

:: Billede fra Sina

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.