OL i Beijing: Ingen skilsmisser på åbningsdagen

Skriv en kommentar
Humor / Hverdag

9856696c8d7d2d649d2adb7caf985f82_400x257.shkl.jpg

Det er en god dato. 08-08-08. Derfor har tusinder af kinesere skrevet sig op til at blive gift den 8. august 2008, hvor de olympiske lege begynder her i Beijing. Det skrev jeg om for et stykke tid siden i Berlingske.

Det har skabt et stort pres på systemet over hele Kina. Presset er så stort at man ikke kan blive skilt den 8. august. I hvert fald hvis man bor i Dazhou (达州) i Sichuan provinsen, hvor registreringskontoret ikke vil acceptere skilsmisser på åbningsdagen for OL.

Men måske er det alligevel ikke en god ide, at blive gift her i august. På grund af solformørkelsen er der nemlig ret dårlig feng shui (风水) her i august, som blandt andet betyder, at de finansielle markeder i Asien vil gå ned. Som jeg skrev om i Berlingske her.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.