Hormoner på nyhedsbureauet: Gode tip til haven

kommentar 1
Billeder / Humor / Internettet

20080605102003efa7b_400x273.shkl.jpg

Det er et stykke tid siden (her, her og her), at vi sidst skrev om mandemagasinet Xinhua.

Engang var Kinas officielle nyhedsbureau en slags efterretningsvæsen for styret i Beijing. Det er det i øvrigt stadigvæk. De fleste af journalisterne på Xinhua laver de censurerede, ufarlige og parti-tro nyheder, som man kan læse på deres hjemmeside og i aviserne. De sender deres artikler ud på samme måde som Reuters, AFP, Ritzau og så videre.

Men der er også en afdeling i Xinhua, der producerer rigtige og ucensurerede nyheder fra hele Kina. De bliver dagligt distribueret til toppen af centralregeringen og Kinas Kommunistparti, så de kan få et klart billede af, hvad der foregår ude i landet.

Men det er en lille afdeling. Der er kun omkring 300 journalister. Eller deromkring. Afdelingen er en slags mere eller mindre offentlig hemmelighed, som man ikke taler om, så hvor mange der præcist arbejder her, er umuligt at sige.

Men i en anden ende af huset sidder de andre almindelige journalister. Som at dømme efter Xinhuas hjemmeside er mænd mellem 15 og 20 år, der bor hos deres forældre, som stadig venter på at (fnis) kysse den første pige og som har ualmindeligt svært ved at klare sommervarmen og pigernes korte kjoler.

Porno er forbudt i Kina. Men Folkerepublikkens nyhedstjeneste og centralregeringens talerør er altid god for at levere bart kød til masserne.

Her kan man læse en behørigt illustreret artikel om de udenlandske og kinesiske cheerleaders (拉拉队: Laladui), for hvem det er en drøm at komme til OL.

Her er en artikel der hedder noget a la “Sexede frøken Sejlsportskvinder” (激情奥帆赛 性感“帆女郎).

På 163.com er de hormonfyldte drenge også godt med. Her kan man læse artikler om den berømte models perfekte feriebilleder, hvor hun poserer som bikinklædt kaptajn.

Har man grønne fingre og gerne vil gå Søren Ryge efter i bedene (ha… host… dårlig joke, beklager), kan man helt sikkert hente gode råd her hvor billedet øverst i artiklen er fra.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

1 Kommentar

  1. 我说二句 siger

    Det lyder helt tosset af den artikel’ Hormoner på nyhedsbureauet.’
    Man kan se ofte nogle sexuel nøgen mænd eller kvinder på de almindelige aviser og nettet i Danmark. Så det er ikke usædvanligt at se nogle sexuel bikini kinesisk piger, der viser deres gode bygget frem. Formålet er bare at lokke mere klik- tallene, ikke mands hormoner. Det er sjovt at du oversætter (激情奥帆赛 性感“帆女郎 begejstret konkurrence, hot sejlsportskvinder ) til Sexede frøken Sejlsportskvinder”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.