OL i Beijing: Aviser går amok

Skriv en kommentar
OL 2008 Beijing

Kinesiske aviser forside OL.JPG

Dagens aviser her i Beijing er, helt naturligt og ikke særligt overraskende, fyldt med artikler og billeder fra fredagens åbningsceremoni.

Blandt andet Xinjingbao (Beijing News), der bruger 31 ud af 72 sider på ceremonien. Særsektionen er blandt andet delt ind i Ventetiden, Musik, Dans, Sange, Udenlandske Venner og Zhang Yimou, der forklarer ceremonien i detaljer.

I lederen står der, at »under OL vil alle kineseres hjerter flamme op som den den olympiske ild.«

Akademikeren Wu Zuolai skriver i en kommentar: »Når nu 11.438 atleter fra 205 delegationer, når mere end 80 ledere fra hele verden er samlet i Fuglereden, når Beijings Nationale Svømmestadion, Fuglereden og Den Olympiske Landsby bliver hele fokus for hele verden, når kinesere kigger mod verden med et mere tolerant og åbent sind, så er Kina klar til at annoncere for hele verden, at alle anstrengelserne var det hele værd.«

Instruktøren Zhang Yimou siger, at Li Neng – der tændte flammen – var flittig og hårdtarbejdende under prøverne: »Selv når jeg tog hjem, roterede han stadig rundt deroppe i luften for at øve sig.«

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.