Internet i Kina: Mere end bare en Firewall

Skriv en kommentar
Internettet

keyboard.jpg Rebecca Mackinnon har et læserbrev i dagens asiatiske udgave af Wall Street Journal. Titlen er “The Chinese Censorship Foreigners Don’t See”.

Grundlæggende er det en god opremsning af, at censuren i Kina er mere end blot den berømte firewall:

Repeat after me: “The Great Firewall is only one small part of Chinese Internet censorship.”

My Op-ed (…) is an effort to get people to get beyond what Internet scholar Lokman Tsui describes as a Western fixation on “Iron Curtain 2.0” which blinds most Western observers to the realities of the Chinese Internet – and to China more generally, for that matter.

På hendes blog har hun lagt links og andre godbidder ind, som der ikke var plads til i avisen.

Før legene begyndte skrev John Kamm i Washington Post om, hvordan censuren er med til at forme kinesernes verdensbillede.

I teksten nævner han den nye undersøgelse fra Pew Research Center. Den viser for eksempel, at tre ud af fire kinesere tror, at Kina er populære ude i verden. Mere end 80 procent tror, at Kina tager hensyn til andre landes interesser, når landet udformer sin udenrigspolitik. Den viser også, at kun en procent af kineserne kendte til de mange europæiske og amerikanske tilbagekaldelser af kinesiske produkter.

Essentially, the people of China think twice as many people in the world like their country as actually do. This isn’t a gap; it’s a chasm. And the information bubble around the Chinese people explains a lot.

The fact that the Chinese people think the world loves China helps explain why it is so difficult to persuade Beijing to address human rights and other issues. The Chinese people, after all, see no need for changes to improve the country’s image. In contrast, polls have shown that Americans are aware that the United States’ image overseas has been badly damaged in recent years, and there is widespread agreement that work must be done to improve that image. In China, the Communist Party controls most of the information to which people have access, and that information does not include material showing how unpopular the country has become.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.