OL i Beijing: To pensionister skal et år i arbejdslejr

kommentar 1
OL 2008 Beijing / Politik

img212039960-250x166shkl_150x100.shkl.jpg To kvinder er blevet dømt til et år i arbejdslejr, skriver Human Rights in China i en pressemeddelelse.

Den 79-årige Wu Dianyuan (吴殿元) og den 77-årige Wang Xiuying (王秀英) havde søgt om tilladelse til at holde en demonstration i en af de tre olympiske ”protest-parker”, som jeg har skrevet om tidligere.

De er blevet dømt til ”genopdragelse gennem arbejde”, som er system hvor politiet kan dømme folk i op til fire år uden at sætte dem for en domstol.

De er dømt for at forstyrre den offentlige orden, fordi de har søgt om tilladelse til at demonstrere. Som ellers skulle være lovligt. Det løfte havde den kinesiske regering og arrangørerne af OL i Beijing, BOCOG, givet inden legene begyndte.

De to kvinder var naboer, da de i 2001 blev tvangsfjernede fra deres hjem i Beijing Siden har de uden held forsøgt at få erstatning.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

1 Kommentar

  1. Pingback: OL i Beijing: Bedstemødre undgår at komme i arbejdslejr | KINABLOG.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.