Ugens Fem Klik fra Kina: OL, da Vinci og chikane

Skriv en kommentar
Ugens Fem Klik

180px-BeijingOlimpicGames2008-08-08.jpg :: HerNewsweek har de samlet nogle ret fantastiske billeder sammen under OL. Værd at klikke forbi.

:: Hvad skete der med de andre olympiske byer? The Independent går tilbage til Los Angeles i 1984 og kigger på byerne en efter en.

:: Sad Leonardo da Vinci og kopierede kinesiske tegninger? Det mener Gavin Menzies, som man kan læse i denne artikel fra The Telegraph (via Shanghaieye). Gavin Menzies er forfatter til bogen “1421”. Det skulle være året, hvor Kina opdagede USA, siger han. Påstandene er siden blev jordet & begravet, og lad være med at læse bogen som andet end fiktion.

:: Hvad er de ti værste love i Kina, spørger Foreign Policy Magazine (via Peking Duck). Med på top-ti listen er for eksempel hukou, forbrugerbeskyttelsen og religionslovene.

:: Det var ikke så godt. Foreign Correspondents Club of China er ved at gøre regnskabet op over hvor mange journalister, der blev chikaneret af myndighederne under OL. Her er nogle af de seneste og større eksempler.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.