Den smukke iPhone Girl: Billeder af fabriksarbejder på ny iPhone

kommentar 1
Humor

iphone girl.jpg

Apples populære iPhone er måske “designed in California”. Men den er samlet på en fabrik i Shenzhen i Kina.

Det fandt en overrasket englænder ud af, da han for nylig begyndte at trykke rundt på sin ny-indkøbte iPhone.

Her lå der nemlig tre billeder af en kinesisk fabriksarbejder.

Hvordan kan det gå til? Officielt fordi pigerne ved samlebåndet tester kameraet i iPhonen. Men mon ikke de blot har lavet lidt skæg & halløj og har glemt at slette billederne.

Den unge pige er nu blevet døbt til “iPhone girl”, og er ved at være lidt af en berømthed på nettet. Blandt andet har hun fået sin egen fan-side på nettet.

Kineserne kalder hende for 中国最美打工妹, der kan oversættes til Kinas smukkeste “arbejdspige”, som 163.com skriver i denne artikel.

Det er ikke kun i de kinesiske medier, at hun er ved at være en berømthed. Lige nu er der mere end 200 artikler på Google News. For eksempel Wired, AP og Sydney Morning Herald.

Og pigen har det ikke godt med al den opmærksomhed. South China Morning Post (kræver betalings-abonnement, så jeg linker ikke til artiklen) skriver, at der er paparazzi fotografer foran porten ind til fabrikken, der er blevet bestormet med henvendelser.

Og det er den sky pige ikke meget for. Hun vil helst være i fred. Derfor har fabrikken givet hende fri i nogle dage til stormen lægger sig.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

1 Kommentar

  1. Pingback: Den falske fabriksarbejder: Er iPhone girl | KINABLOG.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.