Gaver i Kina: Månefestival og kager

Skriv en kommentar
Historie / Humor

240px-Moon_Cakes.jpg Sig nærmer tiden for en af de største helligdage i Kina – månefestivalen. Hvor alle vi kinesere skal spise de traditionelle månekager. Der de seneste år har udviklet sig fra blot at være nogle halvtørre klumper dej til at blive avancerede statussymboler, som Shanghai Scrap skriver i denne artikel:

Two years ago, for example, I received a leather embossed box of four shark fin mooncakes complete with three (three!) 2gb memory sticks and a gift certificate for a dinner for two at a nearby hotel buffet – all branded with the name of that very same 5-star hotel.

Det er en tradition i Kina, at man ved slige højtider uddeler gaver til for eksempel venner, familie, forretningsforbindelser eller kolleger. For eksempel kan man give sin chef en pakke cigaretter. Som kan være ualmindeligt dyre og koste flere hundreder kroner for blot en enkelt pakke.

De smager ofte forfærdeligt. Men det er ligegyldigt. De er dyre. Og det prisen der tæller, så skidt med kvaliteten.

Sådan er det også med månekagerne. Jo dyrere, jo bedre. At de så måske smager af savsmuld er ligemeget.

Man giver også hinanden gaver, hvis man skal besøge nogen i deres hjem. Derfor er gaveindpakning en hel industri her i landet. Men det behøver ikke at være store gaver. Det kan for eksempel blot være en cellofan-indpakket kurv med frugter.

Eller som jeg så i går i et supermarked her i Beijing – et par der købte fire bøtter flot indpakket youghurt. Hvem ville ikke blive glad for sådan en gave?

Skal du have opfrisket dit kinesiske ordforråd om månekager, kan du begynde med denne podcast , der er lavet i et nyt samarbejde mellem Shanghaiist og Chinesepod.

:: Billedet er fra denne artikel på Wikipedia

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.