Ugens Fem Klik fra Kina: Stress, retssager og rumkapløb

Skriv en kommentar
Ugens Fem Klik

keyboard.jpg :: Det kinesiske retsvæsenet er det 10. “bedste” i Asien, viser en ny undersøgelse som AFP skriver om i denne artikel. Her har 1.537 topledere, der sidder i 12 forskellige lande, uddelt karakterer til deres respektive landes retsvæsen. Via China Law Blog.

:: China Hearsay har været på en… vist nok lettere stressende ferie i Lijiang i Yunnan. Her er hans liste med ti kommentarer til turen.

:: Det er ikke kun i USA, at Gud & Hvermand sagsøger Alle & Enhver for alt mellem Himmel & Jord. Det samme er ved at ske i Kina, skriver Bizcult.

:: USA og Kina er gået ind i et militært rumkapløb. Hvilke konsekvenser har det for USA? Svaret ligger – måske – i denne rapport fra CFR.

:: Her op til OL kunne vi journalister rapportere “frit” fra Kina. Officielt, i hvert fald. Den kinesiske regering havde vedtaget en særlov, der løsnede op på reglerne for udenlandske journalisters arbejde i Kina. Men hvad vil der ske om en måned, når loven træder ud af kraft? Vil de gamle og mere strikse regler komme tilbage? De kinesiske myndigheder vil endnu ikke sige noget om, hvad der kommer til at ske. Tim Johnson, der bureachef i Beijing for McLatchy, diskuterer sagen på sin blog. Via Imagethief. Der selv mener, at de olympiske hvedebrødsdage er forbi.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.