Mælkeskandalen i Kina: Fem klik fra ugen der gik

kommentar 1
Fødevarer / Ugens Fem Klik

sanlu-photoshops-product-package-03_400x526.shkl.jpg

:: Hele mælkeskandalen startede med en enkelt journalist, der valgte at skrive navnet på det mælkepulver, som var forurenet med melamin. Her er en oversættelse af hans artikel om, hvorfor han modsat andre valgte at navngive Sanlu-mejeriet i sin artikel.

:: Fødevareskandaler er for pøblen og de almindelige kinesere (老百姓). Toplederne i den kinesiske stat og Kinas Kommunistparti får nemlig specialfremstillet deres egen mad. Den er produceret specielt til lederne, transporteret og undersøgt efter helt andre og mere strikse regler end den føde, man hælder i folket, skriver China Digital Times.

:: Lige nu er det kinesiske internet ved at svømme over i sarkastiske tegninger, photoshoppede og manipulerede billeder om mælkeskandalen. Se for eksempel artiklen oven over fra China Digital Times. Og ikke mindst denne artikel fra China Smack, hvor billedet her i artiklen også er fra.

:: Man kan ikke have fuld kontrol over hele produktionskæden, siger professor på University of Chicago, Dali Yang, i denne artikel fra Christian Science Monitor. Det handler også om kinesernes sociale normer, etik og værdier. Via The Foreign Expert.

:: Æv-bæv-buh. Spejl og ti gange alt hvad i selv siger. Det lader til at være konklusionen i en artikel fra Life Times (生命时报), som Danwei har kommenteret og oversat noget af. Det er nemlig ikke kun i Kina, at der er problemer med pulvermælken. Det er der også i udlandet, som ikke er meget bedre end Kina, skriver journalisten og nævner fem udenlandske sager, der ikke når den kinesiske skandale til sokkeholderne.

Når det så er sagt, så er det egentlig en meget god husker om, at vi også en gang i mellem i Danmark sælger for eksempel muggen mozzarella eller skummetmælk med brintoverilte. Og i det hele taget har trukket ret mange fødevarer tilbage i 2007. Men – sammenlignet med Kina, så er vi virkelig i afdelingen for småting.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

1 Kommentar

  1. Finn Jensen siger

    Kan du ikke kigge lidt på de kyllinger som Kina eksporterer til EU/Danmark.. Ifølge AFP og andre, så er det helt normalt at tilsætte melamin til dyrefoder også i Kina, igen for tilsyneladende at sætte proteinindholdet op. Men det lader ikke til at interesse nogen her i landet..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.