Det kinesiske rumprogram: Shenzhou 7 klar til Kinas første rumvandring

Skriv en kommentar
Politik / Sikkerhedspolitik

shenzhou.jpg

Torsdag aften vil Kina for tredje gang sende et bemandet fartøj ud i rummet.

Det sker mellem klokken 21.07 og 22.27 lokal tid. Opsendelsen af Shenzhou 7 sker fra Jiuquan Satellite Launch Center, der ligger i Gansu provinsen.

Mandskabet vil bestå af tre kinesiske astronauter, der skal være tre dage i rummet. To af dem skal ud på Kinas første rumvandring, der efter planen vil tage en halv time. De to dragter er produceret i henholdsvis Rusland og Kina.

I følge denne artikel vil CCTV sende direkte fra opsendelsen, undervejs og fra selve rumvandringen. Det sker i samarbejde med Pps.tv.

De tre astronauter skulle være Zhai Zhigang på 43 år, Liu Boming på 42 år og Jing Haipeng, der også er 42 år gammel. Men hvem af dem, der får lov til at blive den første rumvandrende kineser, er stadig en hemmelighed.

Siden den 23. september er astronauterne og reserverne blevet holdt væk fra offentligheden. De kan se deres familier en enkelt gang om ugen, der heller ikke har lov til at gå ud eller få besøg af venner eller familie. Al maden er leveret af rumcentret, og alle familiemedlemmer får dagligt et mindre lægecheck.

Her er en engelsk artikel fra New Scientist, her er Wikipedia om det kinesiske rumprogram, en artikel fra Reuters om kinesernes vej til Mars, og en god artikel fra Wired fra 2004 om det nye rumkapløb.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.