Aviskrig i Beijing: Aviser hæver prisen

Skriv en kommentar
Dagligvarer / Journalistik / Medier

morgenavisen beijing.jpg De fleste mainstream-aviser i Beijing har hævet løssalgsprisen. Set med danske øjne er priserne dog stadig overkommelige.

De er blevet hævet fra 0,5 yuan til 1 yuan. Altså fra 37 øre til cirka 74 øre. Men det er trods alt en fordobling af prisen.

Det er 北京晨报, 北京晚报 og 法制晚报 der først og fremmest har skruet prisen i vejret. Altså Morgenavisen Beijing, Aftenavisen Beijing og Aftenavisen Lovtidende, som de hedder, hvis man skal oversætte det nogenlunde meningsfuldt til dansk.

Beijing Ungdomstidende, 北京青年报, har dog hævet prisen fra en til halvanden yuan.

Dermed følger de, i følge artiklen fra news.sohu.com, udviklingen i andre større kinesiske byer som for eksempel Wuhan, Shanghai og Chengdu.

Aviserne hæver prisen på grund af stigende omkostninger. Men de advarer om lover, at de vil holde det journalistiske niveau.

Skulle man have lyst til at spare de 74 ører, kan man dog stadig blot gå ind på deres hjemmesider og hente aviserne gratis i .pdf.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.