Mælkeskandalen i Kina: Dødelig bakterie fundet i mælkepulver

Skriv en kommentar
Fødevarer

screen-capture_200x206.shkl.png Mejeriet Yashili (雅士利) har genoptaget produktionen af mælkepulver, skriver Nanfang Ribao.

Det var et af de 22 mejerier, hvor der blev fundet melamin i mælkepulveret. Myndighederne standsede produktionen, og mælkepulveret er trukket tilbage fra butikkerne.

Og så må vi håbe, at mejerierne og fødevarekontrollen har bedre styr på sikkerheden denne gang.

For nu er der også fundet en dødelig bakterie i Sanlus mælk, som jeg har skrevet om her på Berlingske. Det er fødevarekontrollen i Gansu, der har fundet enterobacter sakazakii i næsten al mælk fra Sanlu, skriver Lanzhou Chenbao (her via Caijing).

Indtil videre er det kun i Gansu, at den dødelige bakterie er fundet. Og det lyder mærkeligt.

For Sanlu’s pulver er blevet solgt over hele Kina. Men det er kun i Gansu, at der er fundet pulver med bakterierne i? Og har fødevarekontrollen eller virksomhederne overhovedet testet for bakterien?

Det ville jeg gerne have spurgt fødevarekontrollen AQSIQ om. Jeg har både ringet og faxet til dem i dagevis. Uden held. For de har valgt den sædvanlige mediestrategi her i Kina.

De er 1) uforskammede og 2) klapper i som østers.

»Du kan checke de forskellige standarder på nettet. Der er mange ting på internettet,« siger en anonym trold fra AQSIQ.

:: Billedet er fra Yashili

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.