Mælkeskandalen i Kina: Vinder køber taber

Skriv en kommentar
Fødevarer

sanyuan_200x369.shkl.png Som jeg har skrevet tidligere, så er mejeriet Sanlu på vej mod konkurs. Virksomheden og varemærket ligger i ruiner.

Sådan er det ikke for Sanyuan, der er en af vinderne i mælkeskandalen. Mejeriet har helt undgået at blive hevet ind i sagen om de forgiftede mælkeprodukter.

Mens for eksempel de to store mejerier, Mengniu og Yili, har standset salget af deres pulver, mælk og yoghurt, har produkterne fra Sanyuan været de eneste, man kunne finde i supermarkedernes kølediske.

I nat kom Sanyuan så med en meddelelse om, at de nu har suspenderet deres aktier på børsen, skriver China News Agency (中国新闻网) (via news.163.com). I følge rygterne sker det, fordi de er ved at overtage resterne af Sanlu.

Det bliver så interessant at se, hvad Sanlus new zealandske partner siger til det. Tallene svinger lidt, nogle siger at Fonterra har investeret cirka 500 millioner kroner i Sanlu, andre siger næsten en milliard kroner, men uanset hvad, så afskrev de i går 70 procent af deres investering i Sanlu.

Det er så det seneste eksempel på et joint-venture mellem et udenlandsk og et kinesisk selskab, der er røget ind i et seriøst uvejr. Der er kort sagt gået Danone og Wahaha i den.

:: Billedet er fra Sanyuan

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.