Ugens Fem Klik fra Kina: Rumfart, Nobel og historie

Skriv en kommentar
Ugens Fem Klik

zhenzhou-7_200x141.shkl.jpg :: Den højestflyvende nyhed i ugen der gik, var Kinas første rumvandring, som du kan se på youtube. Tidligere har astronauterne drukket Sanlu mælkepulver, men det har de vist ikke med denne gang.

:: Hu Jia er måske på vej til at vinde Nobels Fredspris, skriver blandt andre AFP og AP. Det forudser Stein Tønnesson, der er formand for International Peace Research Institute, og som der er et interview med på Wall Street Journal. Hu Jias helbred bliver i øvrigt stadigt dårligere, og han ikke kan få ordentlig behandling i fængslet.

:: Sanlu gjorde hvad de kunne, for at dække over det forunede mælkepulver. China Media Project har en fantastisk artikel om Sanlu, PR og løgne i de kinesiske medier.

:: Og nu vi er ved medierne. Nyhedsbureauet Xinhua har aldrig været kendt for at være alt for bekymrede over det der med fakta. To dage før Shenzhou 7 blev opsendt, kunne man på Xinhuas hjemmeside læse en levende og energisk reportage fra opsendelsen, skriver AP. Inklusiv dialogen mellem astronauterne og kontroltårnet. (Via Shanghaiist)

:: Hvordan bliver historien fortalt? Her er et længere interview med Paul A. Cohen, der er professor emeritus på Wellesley College.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.