Ugens Fem Klik Fra Kina: Bondepige, biler og Baobao

Skriv en kommentar
Ugens Fem Klik

real-life-of-poor-chinese-children-15-1.jpg

:: “Håbløst liv for en pige, der er født i en bondefamilie i 1970erne… vil ikke gifte sig med en fattig”. Sådan lyder overskriften på et indlæg på internettet, som en kvinde på 30 år har skrevet. Her beskriver hun sit liv og sin fattige opvækst på landet.

I dag arbejder hun i Shanghai. Hun hørte at lønnen ville være bedre her. Men hun har ingen uddannelse og hun kommer fra landet, så hun tjener kun 1.400 kroner om måneden. Derfor har hun kun råd til et enkelt måltid om dagen, hun har heller ikke råd til at blive syg, for hun skal stadig betale for husleje og sende penge hjem.

Du kan læse artiklen her på kinesisk eller i en engelsk oversættelse på China Smack. Om ikke andet, så klik derover for at se billederne.

:: Hvad er et godt køb for de kinesiske bilkøbere – hvad får man for 10.000 amerikanske dollars? (Hvilket svarer til 54.809,99 kroner, men det lyder lidt smartere med et rundt tal, ikke sandt) For det var mange penge her i Kina, dengang far var en ung kadre. Men det var dengang. I dag er også bilerne blevet dyrere, som China Car Times skriver.

:: Mode på gaden i Beijing – de seneste måneder er der dukket veste op over alt her i byen, som Stylites in Beijing skriver om.

:: CNN har fået noget så sjældent som et interview med BaoBao a.k.a. premierminister Wen Jiabao. CNReviews har de to klip her, og har også samlet en bunke nyttige links til indslagene. Blandt andet til denne artikel fra James Fallows, der skriver om, hvordan amerikanerne finansierer deres livsstil ved at låne penge i Kina.

:: Spam, spam, spam. Ikke i inboxen. Men på mobiltelefonen. Helt normalt i Kina. Jeremy Goldkorn fra Danwei har i tre måneder samlet dem sammen, og sendt dem til Twitter. Da han gjorde det samme i 2004 handlede de fleste af sms’erne om indsmuglede biler eller cigaretter, lejemordere, våbensmuglere og prostituerede, men sådan er det ikke længere, skriver han i denne artikel.

:: Billede fra Chinasmack

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.