Internettet i Kina: En fuld hospitalsdirektør og en militær nummerplade

Skriv en kommentar
Internettet

zz005773203fbf9f820747_400x284.shkl.jpg

De ansatte på et hospital i Beijing var til stormøde. En af deltagerne var hospitalets direktør. Der var fuld, som Beijing Chenbao skriver.

Det siger i hvert fald de ansatte, der også har kritiseret direktøren.

Billeder af den fulde direktør dukkede op på internettet, hvorefter horder af ivrige netizens gik i gang med at kritisere direktøren.

Direktøren selv har benægtet sagen og meldt det til politiet. Hans advokat siger, at eftersom man ikke kan se direktørens ansigt på billederne, er der ikke sket noget ulovligt. Men sagen fortsætter på internettet.

Helt efter bogen. Det sker altid i den slags sager i Kina. De kinesiske netizens er nådesløse, når jagten går ind på personer, der på den ene eller anden måde har krænket enten loven eller deres moral.

Som for eksempel her, hvor en person har taget billeder af en buschauffør, der navigerer den fyldte bus gennem trafikken mens han ryger en cigaret og skriver en sms.

Eller et endnu bedre eksempel, som Chinasmack endda også har oversat til engelsk.

En politimand forsøgte at standse en bil, der ville køre over for rødt lys. Problemet var, at bilen havde militære nummerplader, og de plejer normalt at gøre så nogenlunde som det passer dem. Derfor ville chaufføren da heller ikke acceptere sådan at skulle blive standset og overholde de samme regler som pøblen.

Der er selvfølgelig en person, der tager billeder af optrinnet og lægger dem på internettet. Vupti. Velkommen på nettet.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.