Fotos og politikere: Kinesiske ledere giver en hånd

Skriv en kommentar
Humor / Politik

xinsrc_0220305061356828203357_400x309.shkl.jpg

De kinesiske ledere er – som deres kolleger i Vesten – gode til photo-ops.

Altså objektive og dokumentariske fotografier, hvor politikerne går rundt ude i den der befolkning, og hvor der helt tilfældigt – nej, hvad søren, goddag, det havde jeg ikke lige forventet – dukker en fotograf op mens de bare uselviske går rundt og gør deres arbejde.

Og der har lige været politisk topmøde i Beijing, så medierne har været fyldte med billeder af landets øverste politikere. Det kan man for eksempel se på dette billedhjul, der er fra det officielle nyhedsbureau Xinhua.

Blandt andet kan man se præsident Hu Jintao, der hjælper nogle soldater med at læsse nødhjælp om bord på en helikopter. Og det er da helt sikkert kommet hurtigere frem, fordi han lige svingede forbi flyvepladsen og gav et nap med.

Eller på billedet herover. Manden er Xi Jinping (习近平), som er den 6. mest magtfulde politiker i Kina. I februar tog han til det katastroferamte Guizhou, for at trøste og støtte de katastroferamte masser og lede arbejdet med nødhjælpen, som der står i billedteksten.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.