Ugens Fem Klik Fra Kina: Brite med nyresten, panda, øl og mand med girafhoved

kommentar 1
Ugens Fem Klik

Panda geely.jpg :: Flot. Her er en kandidat til årets dummeste PR-stunt. Den britiske handelsminister Peter Mandelson var i Tianjin den 26. september. Her ville han vise, at han stolede på den kinesiske mejerisektor. Ingen problemer med mælken. Se selv, sagde han på et pressemøde, og drak et glas kinesisk mælk. Ni dage senere får han konstateret nyresten. Operationen gik godt.

:: Hvad er Asiens bedste øl? Det spørgsmål forsøger 2point6billion.com at svare på.

Hvis man spørger mig, så er vinderen den japanske Asahi. Især hvis den serveres som fadøl, hvor den har en virkelig behagelig og silkeblød skum. Og endnu bedre bliver det, hvis den drikkes i Tokyo på en lille sashimi-restaurant.

Qingdao – eller Tsingtao om man vil – er den eneste kinesiske øl på listen, som i øvrigt også eksporteres til Danmark. Og for at være helt ærlig – whatever. Kineserne kan ikke lave øl. Det meste er noget pjasket pilsner, der ligger og rumsterer nede omkring de tre, fire procent alkohol. Det er absolut fint nok til at slukke tørsten en sommerdag i Beijing, men smagsløgene kommer ikke på arbejde.

Kina flyder jo over af kopivarer, alt kan købes som fake, og det gælder i øvrigt også øl som for eksempel Corona.

:: China Car Times har fået poterne i den nye Geely Panda, som da er en nuser lille bil, der ligner en mellemting mellem den nye Fiat 500 og et eller andet fra Finding Nemo. Med et prisskilt på 40.000 yuan er prisen sikkert lige så lav som sikkerheden. Flere billeder her.

:: Reglerne for at gå på internet-barer i Beijing er nu blevet strammet. Første gang man registrerer sig skal baren taget et foto af dig og dit ID-kort skal scannes. Inden året er omme skal alle barerne have installeret computere, der kan registrere brugerne. Ytringsfrihed, schmytringsfrihed.

:: Mumie kører i subway i Shanghai. Mand i hvidt jakkesæt med girafhoved stiger på på subway. Forvirret? Læs her.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

1 Kommentar

  1. Pingback: KINABLOG.dk » Ugens klik om Kina: Spioner, Twitter og en rig pige

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.