Ugens Fem Klik Fra Kina: Jagerfly, Mao og forvrøvlede rapporter

Skriv en kommentar
Ugens Fem Klik

200799121110_a3f92a148efa44481a1ddea54e411e88_0_400x236.shkl.jpg

:: Folkets Befrielseshær har siden slutningen på den kolde krig været i gang med at opbygge et moderne luftvåben. De vigtigste dele er russisk og kinesisk teknologi. Opbygningen af det vil være færdigt i løbet af de næste ti år, og det kan være med til at forskubbe den strategiske balance i Asien. Blandt andet vil systemet højst sandsynligt være umuligt at gennembryde for andet end de amerikanske B-2A og F-22A fly, som der står i denne artikel fra China Brief fra Jamestown Foundation.

:: Trussel eller mulighed? Kina får skudt mange ting i Mao-skoene, og det er bestemt ikke altid lige retfærdigt. Battle of Ideas forsøger at nuancere debatten om Kina i denne serie foredrag (Via Shanghaiist).

:: På thechinabeat er der tre artikler om Wikipedia og Kina. Hvor meget kan man egentlig stole på Wikipedias artikler, der ofte baserer sig på få kilder og er skrevet af få personer, der tit har et sporadisk kendskab til Kina. Her er del et, to og tre.

:: Kina er verdens mest ansvarlige land. I hvert fald hvis man spørger forskerne på Chinese Academy of Sciences. De har netop undersøgt alle verdens lande og deres opførsel omkring for eksempel fattigdom, miljø og udviklingsbistand. Og, trommehvirvel, Kina er nummer et. På sidstepladsen kommer USA. David Bandurski fra China Media Project på University of Hong Kong har oversat noget af debatten fra de kinesiske medier og internet. Som en af brugerne skriver: Den her rapport er lige så forvrøvlet som rapporterne under Mao.

:: Lufttrafikken i Kina er vokset med 17 procent om året siden 1985. I dag skubbes der hvert år cirka 387 millioner personer rundt i luften over Kina. Det betyder, at hele 60 af landets lufthavne er ved at være forstoppede af trafik. Derfor vil Kina investere cirka 100 milliarder kroner i nye lufthavne frem til 2020. Stort land, store tal. Men det er – ikke overraskende – noget værre skidteras for miljøet, som Autopia skriver.

:: Det let retoucherede billede er fra denne side.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.