Kina og sikkerhed: Soldat installerer spil på computer og afbryder militærøvelse

Skriv en kommentar
Humor / Sikkerhedspolitik

xinsrc_3821103290927796984759_400x300.shkl.jpg

En soldat med ansvar for logistik i artilleri-regimentet i Nanjing (南京军区某炮兵团), er blevet idømt en straf, skriver ifeng.com.

Under en militærøvelse installerede soldaten et computerspil på en computer, der, lidt vagt formuleret, kørte kommandosystemet (指挥系统) for øvelsen.

Det fik computeren til at crashe og øvelsen til at gå i stå i ti minutter.

Den samlede redaktion her på kinablog.dk ville gerne vide, hvad det præcist var for en computer den unge mand sad og syslede med.

Vi synes jo nok ikke, at det er så fedt, hvis de kinesiske soldater sidder og installerer spil på computere, der bruges til at affyre missiler.

Redaktionen havde måske også håbet på, at de kinesiske missiler og lignende blev styret af noget lidt smartere og mere avanceret software end Windows. Virus, crash, genstart, ctrl-alt-delete og missiler er en ret kedelig kombination.

Så næste gang vi hører om noget lignende, bliver sikkert når en soldat har surfet pr0no og slettet Taiwan i en regn af raketter.

:: Billedet er fra denne artikel der viser noget af udstyret som drengene i Nanjing går og leger med.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.