Mælkeskandalen i Kina: Ingen problemer

Skriv en kommentar
Fødevarer

w_p_e_1225353155950_wqvfdavfyr.jpg

Her er lige en hurtig wrap-up på ugens kinesiske madforurening.

Mælkeskandalen fortsætter og har bredt sig til æg. Melaminen er højst sandsynligt er kommet ind i æggene via dyrefoderet.

Og nu er mere end 3.600 ton dyrefoder blevet destrueret. Myndigheder havde mistanke om, at det var forurenet med melamin.

Derudover har fødevarekontrollen over hele Kina lukket 238 producenter af dyreforder i en razzia, der i følge de officielle tal involverede 369.000 inspektører.

Premierminister Wen Jiabao har – igen – lovet at genetablere tilliden til de kinesiske fødevarer. Endda inden to år. Selvom landbrugsministeren så siger, at det med æggene kun var et enkeltstående tilfælde.

Mælkeskandalen kan nu også ses på virksomhedernes regnskaber. Eksempelvis Yili, der anslår, at de har tabt 188 millioner kroner i tredje kvartal. Guangming sætter tabet til 232 millioner.

Samtidig giver det forurenede mælk nu også andre problemer. Landmænd og mejerier er de seneste uger blevet nødt til at destruere store mængder mælk, som de ikke kunne komme af med. Uanset om det har været forurenet eller ej. Og det har nu fået en flod i Guangzhou til at begynde at lugte af rådden mælk.

:: Billedet er fra denne artikel.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.