Ugens Fem Klik Fra Kina: 77 siders telefonregning, Obama i 2004 og døde bloggere

Skriv en kommentar
Ugens Fem Klik

20070604151003328_200x150.shkl.jpg :: Hvis du bruger seks timer på internettet om dagen, så er du en net-junkie. I hvert fald i Kina, der netop har fået deres første standardiserede diagnose for, hvornår man er afhængig af internettet. Kina kan gå hen og blive det første land, som betegner afhængigheden som en psykisk sygdom. Diagnosen er udarbejdet af Military General Hospital, der i øvrigt tidligere mente, at elektrochok var en god behandling for slige afhængigheder.

:: Kinablog tager lige vidvinklen på og zoomer ud på resten af Asien – her på Smashing Magazine er der 50 lækre filmplakater fra Asien, som er værd at klikke over på.

:: Nye tal viser, at der nu er 100 millioner blogs på det kinesiske internet. Og hvad så? To af de største kinesiske blogudbydere er i økonomiske vanskeligheder, og på det seneste er man her i Kina begyndt at diskutere, om blogger-kulturen er ved at dø.

:: Det er 2004. En kinesisk journalist er på besøg i USA. Han hører en tale. Tager hjem og skriver sin artikel om det, der kan gå hen og blive USA’s første sorte præsident. Well, the rest is history.

:: Her er en telefonregning. På 77 sider. Hvor der på hver side er 75 opkald. Med i alt 5.784 samtaler. Til udlandet. Lyder det dyrt? Tjah, alt er jo relativt, men prisen lyder på 1,9 millioner yuan. Det er svindel & humbug, som China Mobile nu er ved at undersøge.

:: Billedet er fra denne artikel.

Skribent

Hurtige klik fra Kina af Kim Rathcke Jensen. Jeg er journalist og BA i kinesisk. Jeg bor i Beijing, hvor jeg arbejder som Politikens korrespondent i Kina og Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.